Boloňské špagety s hovězím masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Boloňské špagety s hovězím masem
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22552 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer bulvový |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
5 g | Cukr třtinový |
255 g | Hovězí maso mleté |
1 ks | Mrkev kořen |
20 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Oregano čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
400 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
55 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 86g |
---|---|
Cholesterol | 48,9mg |
Draslík | 953,2mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 681,7mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer bulvový, Česnek, Cibule, Cukr třtinový, Hovězí maso mleté, Rajčata loupaná (konzervovaná), Špagety, Makarony, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Oregano čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Boloňské špagety s hovězím masem postup přípravy receptu:
1 | Skvělý recept na boloňské špagety. Ve velkém hrnci se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a oloupanou mrkev, česnek a celer nakrájené na malé kostičky. Za občasného míchání restujeme, dokud zelenina nezměkne. Poté přidáme hovězí maso a smažíme dohněda asi 10 minut, kousky masa od sebe oddělujeme dřevěnou vařečkou. Vmícháme sůl, pepř, oregano, bobkový list a cukr. Konzervovaná rajčata nahrubo pokrájíme, přidáme ke směsi a na mírném ohni, za stálého míchání přivedeme k varu, vyndáme bobkový list a vaříme ještě asi 20-25 minut, dokud omáčka nezhoustne. |
2 | Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a Boloňské špagety podáváme posypané parmezánem. |
Poznámka
Jak vám Boloňské špagety chutnali?