Boloňské špagety s hovězím masem

55 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
623 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
14 g
Sacharidy
89 g
Vláknina
7 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Skvělý recept na boloňské špagety. Ve velkém hrnci se silným dnem rozehřejeme olej. Přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a oloupanou mrkev, česnek a celer nakrájené na malé kostičky. Za občasného míchání restujeme, dokud zelenina nezměkne. Poté přidáme hovězí maso a smažíme dohněda asi 10 minut, kousky masa od sebe oddělujeme dřevěnou vařečkou. Vmícháme sůl, pepř, oregano, bobkový list a cukr. Konzervovaná rajčata nahrubo pokrájíme, přidáme ke směsi a na mírném ohni, za stálého míchání přivedeme k varu, vyndáme bobkový list a vaříme ještě asi 20-25 minut, dokud omáčka nezhoustne.
  • 2
    Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu na obalu, rozdělíme na talíře, přelijeme hotovou omáčkou a Boloňské špagety podáváme posypané parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.