Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22563

Ingredience

1 polévková lžíce Kmín celý
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
300 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 911 kcal
Kilojoule 3 811kJ
16% Sacharidy 58 g
82% Tuky 62 g
11% Sodík 220 mg
58% Bílkoviny 33 g

Křehké sýrová žemle postup přípravy receptu:

1

Nasypeme do mísy mouku, kterou smícháme s měkkým máslem nebo sádlem, špetkou soli a nastrouhaným sýrem. Pak pomocí rukou těsto dobře uhněteme, musí být hladké, vláčné a nelepit se. Potom ho zabalíme do igelitového sáčku a necháme do druhého dne v chladničce.

2

Druhý den na pomoučeném vále těsto válečkem vyválíme na 1,5 cm silnou placku a pomocí sklenice vykrajujeme malé placky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a solí a dáme do předehřáté trouby upéct. Pečeme při 200 °C přibližně 15 minut dozlatova.

3

Křehké žemle jsou velmi chutné. Můžeme je podávat i jako přílohu k masu, omáčkám, zeleninovým salátům, sýru apod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept