Pohankový knedlík s uzeným masem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
11 g
Sacharidy
96 g
Vláknina
2 g
Cukr
534 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uzené maso omyjeme a uvaříme doměkka ve vodě, do které jsme dali celou oloupanou cibuli, bobkový list, nové koření a pepř.
  • 2
    Uvařené maso pak nakrájíme na malé kostičky a odložíme do mísy.
  • 3
    V druhé míse smícháme pohankovou mouku s hladkou moukou, přidáme vykynuté kvasnice (do 0.5 dl vlažné vody s lžičkou cukru rozdrobíme kvasnice), přilijeme podle potřeby vývar z uzeného masa, přidáme pokrájené maso a vše dobře propracujeme.
  • 4
    Těsto dáme na pomoučený vál, rozdělíme na 3-4 díly a z každého vytvoříme menší knedlík, který pomalu vaříme v osolené vodě (přibližně 10 - 20 minut, podle síly knedlíku). Knedlík musí vyplavat napovrch a ještě jej ve vodě ke konci vaření propíchneme špejlí, abychom zjistili, jestli je dostatečně uvařený.
  • 5
    Uvařený pohankový knedlík s uzeným masem pokrájíme na plátky a podáváme jako přílohu nebo samostatně.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.