Recept

Bábovka se směsí kandovaného ovoce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 305 minut
Doba přípravy: 260 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22569

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová kůra
70 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Droždí sušené
170 g Hera
85 g Hrozinky
85 g Kandované ovoce
150 ml Mléko polotučné
350 g Mouka pšeničná hladká
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 897 kcal
Kilojoule 3 753kJ
33% Sacharidy 119 g
54% Tuky 41 g
8% Sodík 165 mg
32% Bílkoviny 18 g

Bábovka se směsí kandovaného ovoce postup přípravy receptu:

1

Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou.

2

V míse smícháme droždí s vlažnou vodou a necháme odstát. Poté vmícháme žloutky, vejce, sůl, cukr, citronovou kůru, Heru a mouku. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka a na teplém místě necháme v míse zhruba dvě a půl hodiny kynout.

3

Do vykynutého těsta vmícháme hrozinky, směs kandovaného ovoce a dáme do formy, v které necháme těsto ještě asi hodinu a půl dokynout.

4

V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi patnáct minut, poté teplotu stáhneme na 180 °C a pečeme ještě asi třicet minut, dokud bábovka nezezlátne. Na mřížce necháme vychladnout a před servírováním posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept