Recept

Plněný věnec s bílkovou polevou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 22573

Ingredience

200 g Cukr krupice
170 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
1 kostka Droždí
175 ml Mléko plnotučné
450 g Mouka polohrubá
115 g Máslo čerstvé
65 g Ořechy vlašské
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,176 kcal
Kilojoule 4 922kJ
52% Sacharidy 186 g
54% Tuky 41 g
24% Sodík 480 mg
42% Bílkoviny 24 g

Plněný věnec s bílkovou polevou postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečícím papírem a pomažeme máslem.

2

V míse smícháme droždí s vlažným mlékem, necháme odstát. Poté vmícháme vejce, sůl, 115 gramů cukru, vanilkový cukr a mouku. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, dáme ve fólii asi na patnáct minut do lednice vychladit.

3

V mezičase mezi pergamenovými papíry rozválíme změklé máslo na velikost 15x10 centimetrů. Vychlazené těsto rozválíme do velikosti asi 30x20 centimetrů, na ně položíme máslový plát a přeložíme. Těsto řádně v krajích zmáčkneme a rozválíme opět na velikost 30x20 centimetrů. Obdélník složíme natřikrát a dáme opět do chladničky. Rozvalování se skládáním těsta opakujeme nejlépe třikrát. Po každém rozválení dáme těsto opět ve fólii na patnáct do chladničky. Po posledním rozválení necháme těsto v chladničce hodinu a půl.

4

V mezičase připravíme náplň. Smícháme cukr (nejlépe hnědý), skořici a usekané ořechy. Hrst ořechů necháme stranou na posypání.

5

Těsto rozválíme na obdélník, střed namažeme náplní a těsto zarolujeme. Na plechu z těsta uděláme kruh, jehož konce pečlivě spojíme. Těsto přikryjeme a necháme asi čtyřicet minut na teple kynout.

6

Do vykynutého těsta uděláme nožem zářezy, potřeme je rozšlehaným žloutkem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi čtyřicet minut, dokud věnec nezezlátne. Na mřížce necháme vychladnout a před servírováním zdobíme bílkovou polevou a sekanými ořechy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept