Jednoduchý recept

Omeleta nadívaná kuřecími játry

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 22589

Ingredience

Omeleta
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí
Játra
20 ml Bešamel
150 g Játra kuřecí
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
1 špetka Sůl
40 ml Víno bílé
Omeleta nadívaná kuřecími játry
180 g Chléb pšeničný (bílý)

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 472 kcal
Kilojoule 1 976kJ
9% Sacharidy 33 g
32% Tuky 24 g
39% Sodík 790 mg
50% Bílkoviny 28 g

Omeleta nadívaná kuřecími játry postup přípravy receptu:

1

Kuřecí játra pokrájíme na menší kousky, petrželku posekáme nadrobno.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme kuřecí játra, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou a zprudka orestujeme 2 minuty. Potom zalijeme lžící bešamelu a bílým vínem. Minutu povaříme a stáhneme z ohně.

3

V misce rozšleháme vejce, osolíme, opeříme a vlijeme na pánev, kde jsme rozpálili máslo. Omeletu osmažíme po obou stranách dozlatova. Omeletu přendáme na talíř, uprostřed vykrojíme otvor a do něj vložíme orestovaná játra s petrželkou.

4

Podáváme jako večeři s topinkami z bílého chleba.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept