Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 22 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22596

Ingredience

180 g Chléb pšeničný (bílý)
40 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
2 špetka Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
50 ml Smetana 12% (konzumní)
80 g Smrže čerstvé
2 špetka Sůl
6 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 483 kcal
Kilojoule 2 023kJ
9% Sacharidy 34 g
39% Tuky 30 g
39% Sodík 771 mg
38% Bílkoviny 21 g

Omeleta se smrži postup přípravy receptu:

1

Smrže rozpůlíme, dobře očistíme a opláchneme.

2

Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme smrže a restujeme 3 minuty. Podlijeme vývarem a smetanou, promícháme, osolíme a opepříme. Podusíme ještě 3 minuty.

3

V jiné pánvi rozpustíme lžíci másla a vlijeme rozšlehaná vejce, která jsme ochutili pepřem a solí. Usmažíme základní omeletu, přendáme na talíř a podélně rozkrojíme. naplníme smrži se smetanou a povrch omelety posypeme sekanou petrželkou.

4

Podáváme s bílým pečivem jako velmi chutnou večeři.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept