Jednoduchý recept

Roštěná na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 226

Ingredience

0,5 g Bobkový list
100 g Cibule
50 g Citrony
30 g Cukr krupice
1000 g Hovězí roštěnka níz. peč.
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 g Nové koření celé
50 ml Ocet kvasný lihový
1 g Pepř černý mletý
500 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
100 g Tuk
700 ml Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 502 kcal
Kilojoule 2 098kJ
5% Sacharidy 19 g
48% Tuky 36 g
62% Sodík 1 g
43% Bílkoviny 24 g

Roštěná na smetaně postup přípravy receptu:

1

Hovězí roštěnec opláchneme a nakrájíme na roštěnky. Mírně je naklepeme, na okrajích blánu nařízneme a osolíme je. Na části tuku je po obou stranách prudce opečeme.

2

Očištěnou cibuli a zeleninu nakrájíme na plátky a osmahneme na zbylém tuku. K zelenině přidáme nové koření, pepř, bobkový list a omytý citron nakrájený na plátky. Základ zastříkneme octem, zalijeme částí vody a vložíme roštěnky. Pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení maso obracíme a doléváme vodou.

3

Měkké maso vyjmeme, šťávu zahustíme světlou zásmažkou z másla a prosáté mouky, rozředíme vodou a rozšleháme. Za občasného promíchání zvolna vaříme nejméně 20 minut.

4

Během varu přilijeme smetanu.

5

Nakonec omáčku procedíme a dochutíme solí, cukrem a octem. Ještě krátce povaříme.

Poznámka

Stejným způsobem připravíme i hovězí plátky na smetaně.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept