Dušené hovězí s tuřínem a celerem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené hovězí s tuřínem a celerem
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22617 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Brambory |
2 ks | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
600 g | Hovězí maso zadní |
4 dl | Hovězí vývar základní |
3 ks | Mrkev kořen |
40 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
5 g | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Tuřín |
1 špetka | Tymián sušený |
2 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 87,0mg |
Draslík | 897,7mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 908,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,5mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Brambory, Celer bulvový, Cibule, Hovězí vývar základní, Olej rostlinný, Sůl, Tuřín, Tymián sušený, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí maso zadní, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené hovězí s tuřínem a celerem postup přípravy receptu:
1 | Ve velkém hrnci se silným dnem rozpálíme lžíci oleje a hovězí maso nakrájené na kostičky na něm zprudka, asi 5 minut, za stálého míchání orestujeme dohněda. |
2 | Přendáme do mísy a na pánvi opět rozpálíme olej, přidáme cibuli nakrájenou na plátky a smažíme za občasného míchání asi 5 minut, dokud cibule nezměkne. Přilejeme víno, přivedeme k varu a na mírném ohni bez pokličky vaříme za občasného míchání asi 5 minut, dokud se vývar nezredukuje na polovinu. Poté přidáme maso, vývar, osolíme, opepříme, přidáme všechny bylinky a vaříme na mírném ohni za občasného míchání a pod pokličkou asi hodinu, až maso změkne. |
3 | Všechnu zeleninu oloupeme a nakrájíme na menší kostičky, přidáme k masu a opět na mírném ohni vaříme, dokud zelenina není hodně měkká, asi 40 minut. Vyndáme bobkový list a pokud je omáčka příliš řídká, zprudka ještě chvíli povaříme, dokud nezhoustne. |
Poznámka
Ihned podáváme, nejlépe s bramborovou kaší.