Zdobený rebarborový koláč s třešněmi

120 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
583 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
95 g
Vláknina
4 g
Cukr
47 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.
  • 2
    V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj jednu větší a jednu menší kouli a dáme je ve fólii na půl hodiny do chladničky.
  • 3
    Na pomoučněném vále vypracujeme větší kouli těsta dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě přesahovala přes okraj a dáme na patnáct minut do chladničky.
  • 4
    Mezitím smícháme ovoce (třešně mohou být i kompotované, rebarboru nakrájíme na malé kostky) s cukrem, škrobem a plníme do formy. Rozválíme i druhou kouli, vykrojíme čtyři ozdobné tvary (čtyřlístky, srdce apod.), odložíme je a vyválenou plackou přikryjeme ovoce tak, abychom mohli obě placky spojit. Vykrojené tvary položíme ozdobně na těsto, celý koláč pomažeme mlékem, vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi čtyřicet pět minut. Pokud těsto příliš hnědne, přikryjeme je pečícím papírem. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.