Recept

Koláč s broskvemi a krémem z mandlí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 85 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22622

Ingredience

4 ks Broskve
120 g Cukr moučkový
115 g Mandle
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Rum
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 665 kcal
Kilojoule 2 784kJ
17% Sacharidy 61 g
57% Tuky 43 g
3% Sodík 60 mg
23% Bílkoviny 13 g

Koláč s broskvemi a krémem z mandlí postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky (dvě lžíce dáme stranou), špetky soli a 100 gramů másla. Přidáme žloutek a vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ji ve fólii na půl hodiny do chladničky.

3

Na pomoučněném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala k okraji a dáme na patnáct minut do chladničky.

4

Mezitím sloupneme broskve tak, že je vhodíme na pár sekund do vroucí vody a poté do studené. Broskve vypeckujeme a nakrájíme na plátky.

5

Sto gramů změklého másla utřeme do pěny s cukrem (dvě lžíce cukru si odložíme) a se dvěma lžícemi hladké mouky. Po částech vmícháme rozšlehané vejce se žloutkem a na konec strouhané mandle a rum. Tuto hmotu natřeme na zchladlé těsto. Nakrájené broskve klademe na mandlovou hmotu do kruhu. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme koláč asi patnáct minut, poté teplotu stáhneme na sto osmdesát stupňů a pečeme ještě zhruba dalších patnáct minut. Po pěti minutách posypeme koláč dvěma lžícemi cukru. Upečený koláč necháme na mřížce vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept