Recept

Koláč s hruškami a čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 55 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (87%)
ID receptu: 22629
Kategorie: Koláče

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
115 g Čokoláda na vaření
2 polévková lžíce Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
3 ks Hrušky
115 g Máslo čerstvé
140 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 778 kcal
Kilojoule 3 255kJ
21% Sacharidy 76 g
65% Tuky 49 g
4% Sodík 89 mg
19% Bílkoviny 11 g

Koláč s hruškami a čokoládou postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto z mouky, krupicového cukru, špetky soli a másla. Přidáme jeden žloutek, šťávu z citronu a vody jen tolik, aby se těsto spojilo. Z těsta utvoříme kouli, zabalíme ji do fólie a necháme v chladničce asi půl hodiny odpočinout.

3

Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala okraje. Dno těsta posypeme ustrouhanou čokoládou, na ni naskládáme plátky hrušek, které jsme oloupali a zbavili jádřinců (můžeme skládat do různých vzorů). Ovoce polijeme vejcem, které jsme našlehali s jedním žloutkem, smetanou a vanilkovým cukrem smíchaným s moučkovým cukrem.

4

Koláč vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi deset minut. Teplotu snížíme na 180 °C a pečeme ještě asi dvacet minut. Pokud těsto příliš hnědne, přikryjeme je pečicím papírem. Upečený koláč podáváme teplý.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept