Video recept

Pannacotta s jahodovým pyré

  • Itálie
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pannacotta s jahodovým pyré 5 1
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 22667

Ingredience

jahodové pyré
250 g Jahody zahradní
1 polévková lžíce Sirup javorový
Pannacotta s jahodovým pyré
1 ks Citronová kůra
85 g Cukr krupice
500 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vanilkový lusk
4 plátek Želatina bílá plátky

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 530 kcal
Kilojoule 2 219kJ
9% Sacharidy 33 g
56% Tuky 42 g
0% Sodík 6 mg
6% Bílkoviny 3 g

Pannacotta s jahodovým pyré postup přípravy receptu:

1

Smetanu vlijeme do kastrolu a svaříme ji s cukrem a citronovou kůrou.

2

Vanilkový lusk podélně rozkrojíme, vydlabeme a dřeň i lusk přidáme do smetany.

3

Plátky želatiny na chvíli namočíme do studené vody a necháme nabobtnat. Potom želatinu vymačkáme a vložíme do teplé smetany, kterou jsme odstavili z plotny - už nevaříme. Mícháme asi 1 minutu do částečného vychladnutí.

4

Směs nalijeme do formiček nebo do kelímků a necháme nejméně 3 hodiny tuhnout v chladničce.

5

Vychladlou panacottu vyklopíme z formiček na talířky a podáváme s jahodovým pyré.

6

Příprava jahodového pyré: Jahody svaříme s javorovým sirupem a rozmačkáme na pyré.

Poznámka

Můžeme použít i kompotované jahody.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept