Video recept

Smažené obalované žampiony

  • Česko
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Smažené obalované žampiony 5 1
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 22670

Ingredience

125 ml Mléko polotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
500 ml Olej rostlinný
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,218 kcal
Kilojoule 5 096kJ
3% Sacharidy 11 g
172% Tuky 129 g
15% Sodík 304 mg
17% Bílkoviny 9 g

Smažené obalované žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, případně rozkrojíme na poloviny. Obalíme je v mouce smíchané se solí, vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.

2

Obalené žampiony smažíme v pánvi v dostatečném množství rozehřátého oleje dozlatova. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.

3

Podáváme s různě upravenými bramborami.

Komentáře a hodnocení

 
MonikaU
Smažené obalované žampiony
Vždy chutná klasika. Když jsou čerstvé žampiony, nemá to chybu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept