Recept

Nadívané maso s kukuřicí a šunkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (96%)
ID receptu: 22680
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 špetka Chilli koření mleté
1 polévková lžíce Hořčice
200 g Kukuřice mražená
800 g Kuřecí prsa
100 ml Mléko polotučné
80 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
80 ml Protlak rajčatový
1 ks Salát hlávkový
0,5 kávová lžička Sůl
100 g Šunka dušená
50 g Sýr Eidam cihla 40%
2 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 681 kcal
Kilojoule 2 851kJ
7% Sacharidy 26 g
48% Tuky 36 g
23% Sodík 461 mg
102% Bílkoviny 57 g

Nadívané maso s kukuřicí a šunkou postup přípravy receptu:

1

Petrželku nasekáme, žemli namočíme do mléka. Prsa omyjeme, vykostíme, nakrájíme na čtyři větší a čtyři menší řízky. Ty lehce naklepeme a osolíme.

2

Žemli vymačkáme a umeleme ji se šunkou, přidáme kukuřici, nastrouhaný sýr, žloutky, petrželku, sůl a pepř podle chuti. Vše propracujeme. Směs namažeme na větší řízky a na ně položíme ty menší tak, aby nádivka nepřesahovala kraje malých řízků. Kraje řízků sklepneme k sobě.

3

Maso uložíme od vymazaného pekáče. Smícháme zbylý olej s protlakem, vínem, hořčicí, solí, pepřem, chilli kořením a směs nalijeme na maso a to pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů C asi čtyřicet pět minut.

4

Pak maso necháme deset minut odpočinout, podáváme ho na plátky a s kousky salátu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept