Recept

Kuře s cuketou, vínem a kořením

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22682

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Cibule
400 g Cuketa
1200 g Kuře
1 špetka Majoránka
80 g Máslo čerstvé
50 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Sýr Eidam cihla 40%
1 kávová lžička Sůl
80 g Tvaroh jemný
1 špetka Tymián sušený
1 ks Vejce slepičí
100 ml Víno bílé
1 špetka Šalvěj sušená
1 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,218 kcal
Kilojoule 5 096kJ
13% Sacharidy 46 g
107% Tuky 80 g
23% Sodík 459 mg
131% Bílkoviny 74 g

Kuře s cuketou, vínem a kořením postup přípravy receptu:

1

Kuře vykostíme mimo stehen, křídla neodstřiháváme. Do masa vetřeme sůl, pepř a uvolníme kůži na prsou, pod ní vetřeme směs bylinek. Kuře necháme 1/2 hodiny odpočívat.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, cukety se slupkou na kostičky a žemle na kostky. Na 40 g másla zpěníme cibuli, cukety a dusíme je pod poklicí doměkka. Po vychladnutí přidáváme tvaroh, žemli, nastrouhaný sýr, vejce a zbytek másla. Podle chuti osolíme a opepříme. Polovinou promíchané směsi naplníme kůži kuřete, zbytek dáme do kuřecí dutiny. Krk a hřbet sešijeme a zformujeme kuře do původního tvaru.

3

Kuře vložíme do pekáče, podlijeme vínem, pokapeme olejem a pečeme při 180°C asi 1 a 1/4 hodiny. Poté necháme 10 minut odpočinout. Pokrm podáváme s bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept