Kořeněná kolečka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněná kolečka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22699 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Černucha |
1 kávová lžička | Mák - semena |
100 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka polohrubá |
2 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,8 šálek | Sýr Čedar |
2 polévková lžíce | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 75,0mg |
Draslík | 61,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mák - semena, Paprika mletá sladká, Sýr Čedar, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Černucha, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kořeněná kolečka postup přípravy receptu:
1 | V míse promícháme mouku, papriku, máslo, sýr, mák, černuchu a žloutek. |
2 | Vzniklé těsto dáme na 1 hodinu do chladničky. |
3 | Z těsta uválíme plát, ze kterého vykrajujeme kolečka. |
4 | Kolečka klademe na tukem vymazaný plech. Pečeme 15 minut při teplotě 190°C. |