Jednoduchý recept

Polévka s morkovými knedlíčky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 28 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 2271

Ingredience

100 g Morek
1 špetka Muškátový květ
10 g Petržel - nať
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 458 kcal
Kilojoule 1 915kJ
8% Sacharidy 30 g
42% Tuky 31 g
51% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Polévka s morkovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Morek odblaníme, rozmačkáme a prolisujeme. V misce jej utřeme s vejcem, solí a muškátem do pěny, přidáme nasekanou petrželovou nať, změklé a prolisované žemle a tolik strouhanky, abychom mohli tvarovat malé knedlíčky.

2

Jeden knedlíček dáme uvařit na zkoušku - pokud je měkký, přidáme strouhanku, pokud je tuhý, vmícháme do hmoty trochu mléka nebo másla. Knedlíčky vaříme v osolené vodě 6-8 minut.

3

Morkové knedlíčky jsou vhodné do hovězí i zapražené polévky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept