Sekaná paštika v terině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sekaná paštika v terině
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 22726 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
250 g | Játra kuřecí |
115 g | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Nové koření mleté |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
120 ml | Sherry brandy |
350 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
450 g | Telecí plec |
300 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 230,2mg |
Draslík | 491,6mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Játra kuřecí, Oregano sušené, Slanina vepřová, Sůl, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sekaná paštika v terině postup přípravy receptu:
1 | Terinu vyložíme rozklepanými plátky slaniny tak, aby konce přesahovaly přes boční stěny. |
2 | Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky a smícháme s umletým vepřovým a telecím masem, nasekanou cibulí, česnekem, oreganem, novým kořením, rozpuštěným máslem a sherry. Směs osolíme a opepříme. |
3 | Masovou hmotou naplníme terinu, konce slaniny přeložíme do středu, aby pokryly celý povrch. Terinu pevně přikryjeme alobalem nebo pokličkou, postavíme do pekáče a podlijeme do poloviny stěn horkou vodou. |
4 | Pečeme asi 1 hodinu a 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby nahradíme alobal nebo pokličku novým alobalem a postavíme na něj závaží. |
5 | Sekanou necháme odpočinout 24 hodin v chladu, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s chlebem a nakládanými okurkami jako studený předkrm. |