Recept

Sekaná paštika v terině

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 22726

Ingredience

2 ks Cibule
250 g Játra kuřecí
115 g Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Nové koření mleté
1 kávová lžička Oregano sušené
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
120 ml Sherry brandy
350 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
450 g Telecí plec
300 g Vepřové maso mleté
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 558 kcal
Kilojoule 2 333kJ
2% Sacharidy 8 g
57% Tuky 43 g
28% Sodík 558 mg
51% Bílkoviny 29 g

Sekaná paštika v terině postup přípravy receptu:

1

Terinu vyložíme rozklepanými plátky slaniny tak, aby konce přesahovaly přes boční stěny.

2

Očištěná a omytá kuřecí játra nakrájíme na kousky a smícháme s umletým vepřovým a telecím masem, nasekanou cibulí, česnekem, oreganem, novým kořením, rozpuštěným máslem a sherry. Směs osolíme a opepříme.

3

Masovou hmotou naplníme terinu, konce slaniny přeložíme do středu, aby pokryly celý povrch. Terinu pevně přikryjeme alobalem nebo pokličkou, postavíme do pekáče a podlijeme do poloviny stěn horkou vodou.

4

Pečeme asi 1 hodinu a 30 minut ve středně vyhřáté troubě. Po vyjmutí z trouby nahradíme alobal nebo pokličku novým alobalem a postavíme na něj závaží.

5

Sekanou necháme odpočinout 24 hodin v chladu, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme s chlebem a nakládanými okurkami jako studený předkrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept