Jednoduchý recept

Masová roláda se zeleninou na víně a brandy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 135 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22744

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
100 ml Brandy peach
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
60 ml Olej olivový
1 špetka Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
40 ml Protlak rajčatový
1 kávová lžička Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Sůl
1 kg Telecí hruď
500 g Telecí kosti
200 ml Víno bílé
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
8 plátek Šunka dušená

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 765 kcal
Kilojoule 3 200kJ
4% Sacharidy 13 g
70% Tuky 52 g
19% Sodík 381 mg
80% Bílkoviny 45 g

Masová roláda se zeleninou na víně a brandy postup přípravy receptu:

1

Lístky bylinek nasekáme a smícháme s oreganem. Zeleninu nahrubo nakrájíme, kosti omyjeme. Hrudí z obou stran osolíme, opepříme, potřeme protlakem, posypeme bylinkami a navrch položíme plátky šunky. Maso zabalíme jako rolku a převážeme nití.

2

Roládu v míse obklopíme zeleninou, kostmi, pokapeme horkým olejem a pečeme patnáct minut při 220 stupních C. Poté podlijeme vínem, pokapeme brandy a hodinu a půl dál pečeme při teplotě 180 stupňů C. Roládu občas poléváme vypečenou šťávou.

3

Necháme ji po upečení deset minut odpočívat bez nití. Výpek zbavíme tuku a podáváme jako omáčku k roládě.

Poznámka

Pokrm podáváme s bramborovou kaší.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept