Jednoduchý recept

Pekingská kachna

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Pekingská kachna 5 1
Celkový čas: 1790 minut
Doba přípravy: 1700 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22771

Ingredience

1 ks Kachna mražená
60 ml Med včelí
40 ml Omáčka sójová
1 ks Rýže loupaná

Nutriční hodnoty jedné porce

143% Kalorie 2,814 kcal
Kilojoule 11 775kJ
60% Sacharidy 218 g
237% Tuky 178 g
1% Sodík 18 mg
143% Bílkoviny 81 g

Pekingská kachna postup přípravy receptu:

1

Den před pečením kachnu důkladně očistíme a vložíme do velké nádoby.

2

V sedmilitrovém hrnci svaříme vodu, kachnu do ní vložíme a necháme ji máčet, až zvrásní. Pak ji vyndáme, utřeme dosucha a za krk pověsíme v dobře větrané místnosti na dvacet čtyři hodin.

3

Čtyři hodiny před pečením smícháme med a omáčku a směsí kachnu několikrát potřeme ve dvouhodinových intervalech.

4

Kachnu pečeme na alobalu v troubě na 200 stupňů C asi hodinu a půl. Maso nepodléváme! Po upečení ji vykostíme a podáváme s rýží připravenou podle návodu na obalu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept