Pekingská kachna

1790 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
2814 kcal
Bílkoviny
81 g
Tuky
178 g
Sacharidy
218 g
Vláknina
7 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Den před pečením kachnu důkladně očistíme a vložíme do velké nádoby.
  • 2
    V sedmilitrovém hrnci svaříme vodu, kachnu do ní vložíme a necháme ji máčet, až zvrásní. Pak ji vyndáme, utřeme dosucha a za krk pověsíme v dobře větrané místnosti na dvacet čtyři hodin.
  • 3
    Čtyři hodiny před pečením smícháme med a omáčku a směsí kachnu několikrát potřeme ve dvouhodinových intervalech.
  • 4
    Kachnu pečeme na alobalu v troubě na 200 stupňů C asi hodinu a půl. Maso nepodléváme! Po upečení ji vykostíme a podáváme s rýží připravenou podle návodu na obalu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.