Recept

Krůtí na sardeli s kapary

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22772

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
13 ks Kapary
800 g Krůtí prsa
80 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Petržel - nať
100 g Sardelová očka
1 kávová lžička Sardelová pasta
100 g Slanina vepřová
200 ml Víno bílé
7 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 739 kcal
Kilojoule 3 092kJ
2% Sacharidy 9 g
66% Tuky 50 g
17% Sodík 331 mg
95% Bílkoviny 53 g

Krůtí na sardeli s kapary postup přípravy receptu:

1

Maso prošpikujeme okapanými sardelovými očky a vetřeme do něj pepř. Zabalíme ho do rolády, upevníme nití.

2

Maso rychle opečeme na oleji ze všech stran, v pekáči ho zakapeme horkým olejem, přikryjeme slaninou, kolečky cibule a česnekem, podlijeme vínem a přiklopíme. Maso dusíme padesát minut na 180 stupňů Celsia. Pak odklopíme a pokračujeme dvacet minut do červena.

3

Upečené maso necháme deset minut odpočívat. Výpek zbavíme tuku, přidáme kapary a pastu, povaříme do zhoustnutí. Přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu a nasekanou petrželku.

4

Maso podáváme se slaninou po boku, bramborovou kaší a omáčkou.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept