Krevetový salát se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krevetový salát se zeleninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | chlumskar |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (14%) |
ID receptu: | 22794 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
10 ml | Citronová šťáva |
200 g | Krevety tygří - loupané |
100 g | Máslo čerstvé |
20 ml | Olej olivový |
200 g | Rýže dušená |
10 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
1 l | Voda pitná |
300 ml | Zeleninová směs mexická - Bonduel |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 95,0mg |
Draslík | 23,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Rýže dušená, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krevety tygří - loupané, Máslo čerstvé, Olej olivový, Šunka dušená, Zeleninová směs mexická - Bonduel mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krevetový salát se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě si uvaříme mraženou zeleninu. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na plátky nakrájený česnek a chvíli ho opékáme. Pak přidáme vařené krevety, uvařenou zeleninu a vše necháme chvíli prohřát. |
2 | Veškeré ingredience z pánve smícháme s uvařenou rýží, přidáme olivový olej a na závěr zakapeme citronovou šťávou. |
3 | Promícháme a posypeme nakrájenou šunkou. |