Recept

Halaszlé - maďarská kapří polévka

  • Maďarsko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Halaszlé - maďarská kapří polévka 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 22802

Ingredience

150 g Cibule
1000 g Kapr obecný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
250 g Paprikové lusky čerstvé
75 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 416 kcal
Kilojoule 1 740kJ
2% Sacharidy 6 g
35% Tuky 26 g
14% Sodík 271 mg
65% Bílkoviny 36 g

Halaszlé - maďarská kapří polévka postup přípravy receptu:

1

Vykuchaného kapra očistíme, odstraníme hlavu, vnitřnosti, rybu podélně rozpůlíme a odstraníme páteř.

2

Do hrnce vlijeme vodu, vložíme kapří hlavu bez žáber, očí a ploutví, dále oloupanou cibuli, sůl a kapří páteř. Vše zvolna povaříme asi 25 minut.

3

Maso nakrájíme na kostky a osmahneme je na sádle spolu s mletou paprikou a očištěnými na kostky nakrájenými paprikami. Zalijeme přecezeným rybím vývarem a před koncem varu můžeme přidat i jikry.

4

Polévku ihned podáváme.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Uživatel uvařil tento recept
Moc dobrá polévka, je hodně jiná než naše vánoční rybí, ale to je právě fajn. Až budou u nás lovit rybník, vyprosím si pár plevelných rybek a zkusím, tak ji prý vaří Maďaři v kotlíku na břehu. Palec nahoru.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept