Vajíčka na andaluský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vajíčka na andaluský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 22811 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
120 ml | Bešamel |
20 g | Máslo čerstvé |
30 g | Paprika červená |
120 g | Paštika játrová kuřecí |
1 špetka | Šafrán |
20 g | Šalotka |
20 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
4 ks | Vejce slepičí |
120 ml | Želatina |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 373,2mg |
Draslík | 190,6mg |
Vláknina | 436,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Paprika červená, Paštika játrová kuřecí, Šalotka, Vejce slepičí, Želatina mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Šafrán, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vajíčka na andaluský způsob postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme po jednom jako ztracená a necháme vychladnout. |
2 | Do kuřecí paštiky přidáme 20 g másla, smetanu, nadrobno pokrájenou šalotku a vyšleháme drůbeží pěnu. |
3 | Do bešamelu přidáme špetku šafránu, aby získal žlutou barvu. |
4 | Na dno mísy dáme drůběží pěnu, na ni položíme proužky pokrájené červené papriky, na papriku pokládáme vedle sebe ztracená vejce, přelijeme žlutým bešamelem a vše zalijeme aspikem. Necháme vychladnout a podáváme jako předkrm. |