Jednoduchý recept

Jehněčí kýta s Nivou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22820

Ingredience

1 kg Jehněčí kýta
1 l Mléko polotučné
100 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
300 g Sýr Niva (Rokfór)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Víno bílé
750 g Zakysaná smetana
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

63% Kalorie 1,245 kcal
Kilojoule 5 208kJ
5% Sacharidy 18 g
112% Tuky 84 g
63% Sodík 1 g
105% Bílkoviny 59 g

Jehněčí kýta s Nivou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou jehněčí kýtu namočíme do druhého dne do mléka.

2

Potom maso protkneme česnekem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem.

3

Kýtu osmažíme na rozpáleném oleji, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu.

4

Nivu rozetřeme a smícháme se zakysanou smetanou.

5

Když je maso téměř měkké, nalijeme na něj sýrovou směs a bez pokličky asi 20 minut zapékáme.

Poznámka

Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept