Jehněčí kýta s Nivou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí kýta s Nivou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 22820 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 kg | Jehněčí kýta |
1 l | Mléko polotučné |
100 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Sýr Niva (Rokfór) |
1 kávová lžička | Tymián sušený |
200 ml | Víno bílé |
750 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 274,2mg |
Draslík | 999,8mg |
Vláknina | 347,8mg |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Jehněčí kýta, Olej rostlinný, Sůl, Sýr Niva (Rokfór), Tymián sušený, Víno bílé, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí kýta s Nivou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou jehněčí kýtu namočíme do druhého dne do mléka. |
2 | Potom maso protkneme česnekem, osolíme, opepříme a posypeme tymiánem. |
3 | Kýtu osmažíme na rozpáleném oleji, podlijeme vínem a pod pokličkou dusíme asi 1 hodinu. |
4 | Nivu rozetřeme a smícháme se zakysanou smetanou. |
5 | Když je maso téměř měkké, nalijeme na něj sýrovou směs a bez pokličky asi 20 minut zapékáme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky.