Recept

Základní pěna z husích jater

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 22825

Ingredience

Ostatní suroviny
60 g Bylinky čerstvé - svazek
60 g Cibule
60 g Jehněčí maso
60 g Lanýž
60 ml Protlak rajčatový
60 g Šalotka
60 g Žampiony čerstvé
Základní pěna z husích jater
600 g Játra husí
125 g Máslo čerstvé
125 ml Smetana 16% (pochoutková)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 277 kcal
Kilojoule 1 158kJ
3% Sacharidy 10 g
26% Tuky 20 g
10% Sodík 209 mg
26% Bílkoviny 15 g

Základní pěna z husích jater postup přípravy receptu:

1

Vařená husí játra smícháme s rozměklým máslem, osolíme a přilijeme smetanu. Vše spolu rozmixujeme.

2

Takto připravíme základní pěnu z husích jater, do které přimícháváme různé suroviny podle toho, ke kterému pokrmu ji chceme použít.

3

Suroviny, které je vhodné přimíchávat, jsou: nadrobno pokrájená šalotka nebo cibule, rajčatový protlak, různé bylinky, lanýže, žampiony a v neposlední řadě také různá vařená masa nebo uzeniny.

4

Tímto nám vznikne pěna z husích jater mnoha příchutí.

5

Používáme zejména ve studené kuchyni.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept