Krevetové seviche

15 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
2 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme k varu 1,1 až 2,2 l vody v hlubokém hrnci k varu. Přidáme oloupané krevety bez střívka a sůl. Vymačkáme šťávu z limetky i citronu a nasekáme čerstvý koriandr. Oloupeme cibuli s okurkou. Mezitím se nám krevety uvařily 3-5 minut. Necháme je tam ovšem déle, aby nebyly gumové. Do mísy s ledem vytáhneme krevety, aby se ihned zchladily a nedošly.
  • 2
    Odstraníme krevetám ocásky a vodorovně je nakrájíme na půlky. Můžeme je ale nakrájet i na menší kousky. Nakrájené krevety vložíme do skleněné mísy a přidáme šťávu z citrusů a řádně promícháme. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme vychladit do lednice na 30 minut.
  • 3
    Mezitím očistíme chilli papričku, odstraníme semínka a nakrájíme ji na velmi malé kousky. Nasekáme červenou cibuli, nakrájíme okurku, celer a rajče na kousky a dáme stranou. Všechny nakrájené přísady vložíme ke krevetám a smícháme dohromady. Necháme dalších 30 minut chladit.
  • 4
    Před podáváním posypeme čerstvým koriandrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.