Zdravý recept

Krevetové seviche

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (36%)
ID receptu: 22834

Ingredience

0,5 ks Celer řapíkatý
1 ks Chilli paprička
0,5 ks Cibule červená
3 ks Citrony
15 g Koriandr čerstvý
455 g Krevety tygří - loupané
3 ks Limetka
0,5 ks Okurka salátová
1 ks Rajčata
36 g Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

5% Kalorie 108 kcal
Kilojoule 452kJ
5% Sacharidy 18 g
3% Tuky 2 g
143% Sodík 3 g
40% Bílkoviny 23 g

Krevetové seviche postup přípravy receptu:

1

Přivedeme k varu 1,1 až 2,2 l vody v hlubokém hrnci k varu. Přidáme oloupané krevety bez střívka a sůl. Vymačkáme šťávu z limetky i citronu a nasekáme čerstvý koriandr. Oloupeme cibuli s okurkou. Mezitím se nám krevety uvařily 3-5 minut. Necháme je tam ovšem déle, aby nebyly gumové. Do mísy s ledem vytáhneme krevety, aby se ihned zchladily a nedošly.

2

Odstraníme krevetám ocásky a vodorovně je nakrájíme na půlky. Můžeme je ale nakrájet i na menší kousky. Nakrájené krevety vložíme do skleněné mísy a přidáme šťávu z citrusů a řádně promícháme. Přikryjeme potravinářskou fólií a dáme vychladit do lednice na 30 minut.

3

Mezitím očistíme chilli papričku, odstraníme semínka a nakrájíme ji na velmi malé kousky. Nasekáme červenou cibuli, nakrájíme okurku, celer a rajče na kousky a dáme stranou. Všechny nakrájené přísady vložíme ke krevetám a smícháme dohromady. Necháme dalších 30 minut chladit.

4

Před podáváním posypeme čerstvým koriandrem.

Poznámka

Doba na vychladnutí není započítána. Je to asi celkem 60 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz