Recept

Losos v soli a paprikový krém

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 22835

Ingredience

Paprikový krém
2 ml Olej olivový
3 ks Paprika červená
1 g Rozmarýn čerstvý
50 g Sardelová očka
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 g Česnek
Losos v soli a paprikový krém
1 ks Citrony
2,5 kg Losos obecný
1 špetka Pepř černý mletý
1 g Rozmarýn čerstvý
8 kg Sůl
5 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 408 kcal
Kilojoule 1 708kJ
1% Sacharidy 3 g
26% Tuky 20 g
15512% Sodík 310 g
92% Bílkoviny 52 g

Losos v soli a paprikový krém postup přípravy receptu:

1

Do pekáčku vložíme alobal. Alobal by měl být přes okraje pekáčku vyšší. Do pekáčku s alobalem vsypeme polovinou soli. Na vrstvu soli položíme lososa. Břišní dutinu lososa vyplníme kolečky citronu a rozmarýnem. Aby citron s rozmarýnem nevypadávaly, okraje břišní dutiny "sešijeme" párátky.

2

Nyní lososa zasypeme druhou polovinou soli. Poté okapeme vodou a vše zabalíme do alobalu. Lososa pečeme na 180°C 90 minut.

3

Než lososa upečeme, pustíme se do přípravy krému.

4

Plátky paprik, česneku a rozmarýn pokapeme olejem a ugrilujeme do změknutí. Papriky grilujeme slupkou nahoru. Poté vše necháme vychladnout. Jakmile zelenina zchladne, sloupneme z paprik slupku.

5

Papriky bez slupky, česnek, rozmarýn, olej a sardelová očka rozmixujeme. Do hotového krému zamícháme smetanu a nakonec dle chuti osolíme a opepříme.

6

Upečeného lososa naporcujeme a podáváme s paprikovým krémem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept