Losos v kořeněné marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos v kořeněné marinádě
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | spekarek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 22836 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
Marináda | |
---|---|
1 g | Cukr krupice |
1 g | Jalovec |
6 ml | Olej slunečnicový |
2 g | Pepř černý celý |
Příloha | |
3 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citrony |
1 g | Petržel - nať |
2 ks | Salát ledový |
Losos v kořeněné marinádě | |
2 kg | Losos obecný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 148,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,1mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Olej slunečnicový, Pepř černý celý, Cibulka jarní, Citrony, Salát ledový, Losos obecný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Losos v kořeněné marinádě postup přípravy receptu:
1 | V hmoždíři natlučeme několik kuliček jalovce a celého pepře. Poté koření promícháme s cukrem a olejem. |
2 | Z lososa pinzetou odstraníme kosti. Zatím ale neporcujeme. Vykostěného lososa potřeme celou směsí cukru, jalovce, pepře a oleje a necháme 2 hodiny odpočinout. |
3 | Namarinovaného lososa grilujeme v předem vyhřátém grilu 10 minut z každé strany. |
4 | Jakmile je losos hotový, podáváme s ledovým salátem, kousky citronu, nasekanou petrželkou a na kolečka nakrájenou cibulkou. |