Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 36 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 22837

Ingredience

1 ks Citrony
100 ml Dolin - Vermouth
50 g Kerblík
600 g Krevety tygří - loupané
30 g Máslo čerstvé
50 ml Olej olivový
50 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
2 ks Pomeranče
5 g Sůl
150 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 306 kcal
Kilojoule 1 282kJ
8% Sacharidy 29 g
17% Tuky 13 g
32% Sodík 641 mg
72% Bílkoviny 40 g

Krevetky na sladkokyselo postup přípravy receptu:

1

Pomerančovou a citronovou šťávu přecedíme do mističky. Krevetky oloupáme, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je a utřeme. Omyjme pažitku a kerblík, osušíme je a pokrájíme. Očistíme špenátové listy, několikrát je propláchneme pod tekoucí studenou vodou, necháme je okapat a potom je krátce podusíme v páře.

2

Do pánve nalijme olej a smažíme na něm dorůžova 2-3 minuty krevetky. Obracíme je, aby byly stejnoměrně zbarvné. Osolíme je a opepříme a dáme stranou. Do téže pánve nalijeme vermut a necháme ho prudce vyvařit. Potom přilijeme pomerančovou a citronovou šťávu a vaříme tak dlouho, až bude omáčky poloviční množství.

3

Přidáme do omáčky osmažené krevetky a při mírné teplotě je asi 1 minutu prohříváme. Stáhneme pánev ze sporáku a přidáme do ní kousky pokrájeného másla. Vidličkou vmícháme máslo do omáčky.

4

Na nahřáté talíře rozložíme špenátové listy, doprostřed položíme krevetky, přelijeme omáčkou a posypeme pokrájeným kerblíkem a pažitkou. Hotový pokrm servírujeme horký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept