Recept

Polévka se žemlovými knedlíčky

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 2284

Ingredience

1 ks Cibule
0,1 l Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Petržel - nať
1 špetka Sůl
50 g Tuk
1 ks Vejce slepičí
1 l Vývar z hovězích kostí
4 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 500 kcal
Kilojoule 2 093kJ
15% Sacharidy 55 g
32% Tuky 24 g
49% Sodík 973 mg
33% Bílkoviny 19 g

Polévka se žemlovými knedlíčky postup přípravy receptu:

1

Žemle nakrájíme na malé kostičky. Cibuli oloupeme, jemně nasekáme a spolu s nasekanou petrželovou natí ji lehce osmahneme na tuku a přelijeme přes žemle.

2

Vejce rozšleháme s mlékem, osolíme a smícháme se žemlemi. Necháme asi 15 minut stát. Potom směs zamícháme, přidáme mouku a zpracujeme.

3

Nakonec pomoučenýma rukama tvarujeme knedlíčky a zaváříme je do osolené vařící vody.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept