Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22841

Ingredience

115 g Cukr krupice
450 g Dýně
1 špetka Hřebíček
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
130 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Sirup Golden
2 kávová lžička Skořice mletá
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 358kJ
21% Sacharidy 76 g
69% Tuky 52 g
6% Sodík 119 mg
20% Bílkoviny 11 g

Koláč s dýní postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a vložíme ji ve fólii na 1/2 hodiny do chladničky.

3

Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, pokud v koláčové formě přesahuje přes okraj, těsto odkrojíme, vykrájíme z něj ozdobné lístky, kterými ozdobíme okraj koláče a formu s těstem dáme na 15 minut do chladničky. Poté na těsto položíme pergamenový papír a na něj fazole. V troubě předehřáté na 200°C pečeme asi 12 minut. Papír s fazolemi odstraníme, teplotu snížíme na 190°C a koláč pečeme ještě asi 8 minut.

4

Rozmixovanou, vařenou či kompotovanou dýni našleháme spolu vejci, cukrem (nejlépe hnědým), šlehačkou, sirupem a kořením. Našlehanou směs vlijeme do upečeného koláče a při 190°C pečeme ještě dalších 40 minut.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept