Pomazánka z uzeného pstruha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z uzeného pstruha
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22845 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
20 g | Bazalka |
400 g | Chléb toastový |
40 ml | Citronová šťáva |
80 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř cayenský |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Pstruh |
200 g | Rajčata soudková |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
5 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 60g |
---|---|
Cholesterol | 56,5mg |
Draslík | 683,0mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb toastový, Citronová šťáva, Pepř cayenský, Pstruh, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Rajčata soudková, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pomazánka z uzeného pstruha postup přípravy receptu:
1 | Odkrojíme z krajíčků chleba kůrku a ozubeným krájecím rádélkem vykrájíme větší množství koleček. Opečeme je v troubě předehřáté na 180°C. Mezitím pokrájíme na kousky pstruží plátky, ze kterých jsme stáhli kůži. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku. |
2 | Dáme do mixéru kousky pstružího masa, přidáme 2 lžíce smetany, citronovou šťávu a olej. Rozmixujeme vše do pěny na jednolitou hladkou hmotu. Postupně do ní vmícháme zbývající smetanu a chvíli ještě vše mixujeme, přidáme sůl a 1 větší špetku čerstvě mletého kajenského pepře. Nakonec přidáme nasekanou petrželku. |
3 | Přendáme pěnu do cukrářského sáčku, nastříkáme ji na lehce opečená kolečka chleba a každé kolečko ozdobíme kouskem rajčete a bazalkového listu. |