Marinované sardinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované sardinky
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22848 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
200 g | Cibule |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 g | Mrkev kořen |
100 ml | Ocet vinný červený |
200 ml | Olej arašídový (podzemnicový) |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
5 g | Pepř černý celý |
50 g | Petržel - nať |
400 g | Sardinka obecná |
5 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 219,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 12,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,3mg |
Vitamín E | 7,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Ocet vinný červený, Olej arašídový (podzemnicový), Pepř černý celý, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať, Sardinka obecná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinované sardinky postup přípravy receptu:
1 | Sardinky zbavíme šupin, vykucháme je, odtrhneme jim hlavu, vyjmeme páteř, rozevřeme je, propláchneme a osušíme čistou utěrkou. |
2 | Potom je osolíme a rychle obalíme v mouce. |
3 | V pánvi na smažení rozehřejeme arašídový olej a postupně na něm osmažíme po obou stranách všechny sardinky dozlatova. Jakmile budou hotové, necháme je na savém kuchyňském papíru okapat a vychladnout. |
4 | Potom je přendáme do ohnivzdorné nádoby. |
5 | Oloupanou cibuli omyjeme a pokrájíme. Oškrábeme a omyjeme mrkev a nakrájíme ji na kolečka. Nalijeme do pánve olivový olej, dáme do ní kolečka mrkve a cibuli a všechno osmažíme. Přidáme bobkový list, zrníčka pepře a opranou petrželku. Nakonec přilijeme víno, ocet, 2 šálky vody a uvedeme vše do varu. |
6 | Osolíme a vaříme při mírné teplotě asi 15 minut. Směsí přelijeme sardinky, které před podáváním necháme alespoň 1 hodinu marinovat. |