Garnáti v rohlíčku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Garnáti v rohlíčku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22850 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Celer řapíkatý |
120 g | Cibule |
12 ks | Garnát obecný |
250 g | Listové těsto |
150 g | Losos uzený |
20 ml | Olej olivový |
15 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý celý |
5 g | Pepř černý mletý |
5 g | Sůl |
40 g | Sýr smetanový tavený 45% |
40 g | Tvaroh jemný |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 111,4mg |
Draslík | 286,6mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Celer řapíkatý, Cibule, Losos uzený, Pažitka, Pepř černý celý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Listové těsto, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sýr smetanový tavený 45%, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Garnáti v rohlíčku postup přípravy receptu:
1 | Pažitku pokrájíme. Očistíme garnáty, odstraníme z nich černé střívko, omyjeme je, osušíme a dáme do hlubokého talíře společně s olejem, špetkou soli a trochou pepře. Do hrnce nalijeme 0,5 litru |
2 | vody přidáme celer, cibuli, bobkový list, pár zrníček pepře a vedeme vše do varu. Přidáme sůl a plátek lososa a vaříme 5 minut. Pak rybí maso scedíme a necháme vychladnout. |
3 | Nakrájíme maso na kousky, dáme je do mísy, přidáme tvaroh a smetanový sýr a vše dobre promícháme vařečkou. Přidáme sůl, pepř a pokrájenou pažitku. |
4 | Rozválíme těsto válečkem a ozubeným kolečkem vykrájíme 12 trojúhelníků o tloušťce asi 3 mm. V misce lehce rozšleháme vejce a okraje trojúhelníků jím potřeme. Do středu každého navršíme trochu připravené směsi, navrch položíme po jednom garnátu na ně znovu přidáme trochu směsi a z těsta vytvoříme rohlíčky. Znovu je potřeme rozšlehaným vejcem. |
5 | Rohlíčky dáme na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečeme je asi 15 minut v troubě předehřáté na 180°C. Vytáhneme je z trouby, urovnáme na míse a podáváme je buď horké, nebo vlažné. |