Krabi alla tudor - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krabi alla tudor
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 22879 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
1 ks | Cibule |
40 ml | Citronová šťáva |
1 kg | Krab |
2 g | Muškátový oříšek |
50 ml | Olej olivový |
50 g | Pažitka |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Salát hlávkový |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 240,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,7mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Citronová šťáva, Krab, Muškátový oříšek, Pažitka, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Krabi alla tudor postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, bobkový list, snítku petrželky, bílé víno a dostatečné množství vody. Přivedeme vše k varu, osolíme, vložíme do vody kraby a 8-10 minut je vaříme. Scedíme je, otevřeme, maso vydlabeme lžičkou a dáme do mísy. Vyloupáme maso z klepet. Krunyře odložíme stranou. |
2 | Petrželku a všechnu pažitku odděleně nasekáme. Do jiné mísy nalijeme citronovou šťávu, smícháme ji s mletým muškátovým oříškem, špetkou soli a pepře. Přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. |
3 | Očistíme salát. Zakapeme jej polovinou zálivky. Listy vyplníme krunýře, přidáme připravené krabí maso, nasekanou petrželku a pažitku a zbývající zálivku. Hotový pokrm podáváme posypaný rozmělněným vařeným žloutkem. |
Skvělé