Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 22879

Ingredience

1 ks Bobkový list
1 ks Cibule
40 ml Citronová šťáva
1 kg Krab
2 g Muškátový oříšek
50 ml Olej olivový
50 g Pažitka
5 g Pepř černý mletý
50 g Petržel - nať
200 g Salát hlávkový
1 ks Vaječný žloutek slepičí
100 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 702kJ
3% Sacharidy 10 g
23% Tuky 17 g
37% Sodík 749 mg
83% Bílkoviny 47 g

Krabi alla tudor postup přípravy receptu:

1

Do hrnce dáme oloupanou a nakrájenou cibuli, bobkový list, snítku petrželky, bílé víno a dostatečné množství vody. Přivedeme vše k varu, osolíme, vložíme do vody kraby a 8-10 minut je vaříme. Scedíme je, otevřeme, maso vydlabeme lžičkou a dáme do mísy. Vyloupáme maso z klepet. Krunyře odložíme stranou.

2

Petrželku a všechnu pažitku odděleně nasekáme. Do jiné mísy nalijeme citronovou šťávu, smícháme ji s mletým muškátovým oříškem, špetkou soli a pepře. Přiléváme olej a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku.

3

Očistíme salát. Zakapeme jej polovinou zálivky. Listy vyplníme krunýře, přidáme připravené krabí maso, nasekanou petrželku a pažitku a zbývající zálivku. Hotový pokrm podáváme posypaný rozmělněným vařeným žloutkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept