Pstruhové zákusky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruhové zákusky
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22882 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
50 g | Bazalka |
400 g | Chléb toastový |
40 ml | Citronová šťáva |
50 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř cayenský |
50 g | Petržel - nať |
200 g | Pstruh uzený |
3 ks | Rajčata |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 44,5mg |
Draslík | 765,5mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 30,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Chléb toastový, Citronová šťáva, Pepř cayenský, Rajčata mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať, Pstruh uzený, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pstruhové zákusky postup přípravy receptu:
1 | Z krajíčků chleba odkrojíme kůrky a formičkou vykrájíme oválky o průměru 3 cm. Naskládáme je na plech, v troubě předehřáté na 180 °C a chvíli pečeme. Potom plech vytáhneme a dáme stranou. |
2 | Pstruží plátky nakrájíme na kousky, petrželku a bazalku, jemně nasekáme. Spaříme rajčata, scedíme a oloupeme je, zbavíme je semínek a pokrájíme na kostičky. |
3 | Mezitím dáme do mixéru kousky rybího masa přidáme 2 lžíce smetany s citronovou šťávu, olej a vymixujeme z těchto ingrediencí hladkou a jednolitou hmotu. Postupně do této směsi vmícháme zbývající smetanu |
4 | a ještě chvíli vše mixujte. Pstruží pěnu osolíme, okořeníme čersvě mletým kajenským pepřem a nakonec přidáme nasekanou petrželku. |
5 | Pěnou naplníme cukrářský sáček a vhodnou hubičkou nastříkáme na opečená kolečka chleba. Ozdobíme je kostičkami rajčat a natrhanými lístky bazalky a podáváme. |