Recept

Koláč s pekanovými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 22884

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
200 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Cukr moučkový
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
170 g Máslo čerstvé
200 g Ořechy pekanové
125 ml Sirup Golden
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 545kJ
16% Sacharidy 59 g
53% Tuky 40 g
5% Sodík 104 mg
15% Bílkoviny 8 g

Koláč s pekanovými ořechy postup přípravy receptu:

1

Koláčovou formu vymažeme tukem.

2

V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté mouky, špetky soli, jedné lžíce moučkového cukru a osmdesáti pěti gramy změklého másla. Přidáme rozšlehaný žloutek se šlehačkou. Na pomoučeném vále vypracujeme těsto dohladka, rozválíme kruhovou placku, pokud v koláčové formě přesahuje přes okraj, těsto odkrojíme a formu s těstem dáme na patnáct minut do chladničky.

3

Smícháme vejce s dvěstě gramy cukru (nejlépe hnědého), se sirupem, citronovou šťávou a rozpuštěným máslem. Řádně promícháme s usekanými ořechy (padesát gramů ořechů dáme stranou na ozdobu), hmotu vlijeme na koláč a vršek zdobíme do kruhu půlkami ořechů. V troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi deset minut, poté teplotu stáhneme na 170 °C a pečeme ještě dvacet pět minut. Koláč podáváme teplý, nejlépe se zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept