Hovězí roštěná po švábsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roštěná po švábsku
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 229 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1400 g | Brambory |
100 g | Cibule |
50 g | Citrony |
30 g | Hořčice |
750 g | Hovězí roštěnka níz. peč. |
10 g | Kapary sterilované |
200 ml | Mléko polotučné |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
30 g | Sůl |
150 g | Tuk |
800 ml | Voda pitná |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 59,0mg |
Draslík | 836,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 3,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Citrony, Kapary sterilované, Sůl, Tuk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Hovězí roštěnka níz. peč., Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Hovězí roštěná po švábsku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme a opepříme. |
2 | Plátky rychle opečeme na třetině tuku po obou stranách. |
3 | Očištěnou kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na plátky a zpěníme na zbývajícím tuku. Přidáme omytý citron nakrájený na kolečka, hořčici a mírně podlijeme horkou vodou. Necháme povařit. |
4 | Do základu vložíme opečené maso a pod poklicí dusíme doměkka. Během dušení vše občas promícháme a doléváme teplou vodou. |
5 | Téměř měkké plátky přendáme do čisté nádoby a navršíme na ně syrové oloupané brambory, nakrájené na plátky. |
6 | Šťávu z masa vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažnou vodou a mlékem, rozšleháme a povaříme. |
7 | Nakonec šťávu procedíme na maso, přidáme jemně rozsekané kapary a zvolna dusíme doměkka. |
Poznámka