Topinky s tuňákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topinky s tuňákem
Topinky s tuňákem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22900 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Kapary |
1 ks | Mrkev kořen |
50 ml | Olej olivový |
5 ks | Pepř černý celý |
60 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
400 g | Tuňák obecný |
20 g | Tymián čerstvý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 38,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 34g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 54,9mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Pepř černý celý, Rajčata, Tuňák obecný, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mrkev kořen, Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Topinky s tuňákem postup přípravy receptu:
1 | Spaříme rajčata ve vařící vodě, oloupeme je, zbavíme semínek a nahrubo nasekáme. Dáme je cedníku a necháme okapat. Oškrábeme mrkev, oloupeme cibuli a stroužek česneku. Zeleninu nasekáme a mrkev pokrájíme na kolečka. |
2 | Do hrnce nalijeme 1 litr vody, přidáme mrkev, cibuli, kousek citronu, bobkovy list, snítku petrželky, tymián, zrnka pepře a uvedeme vodu do varu. Osolíme ji a necháme vařit asi 10 minut. Přidáme tuňáka, 7-8 minut ho povaříme, a pak maso opatrně vyjmememe. |
3 | Do pánve nalijeme 3 lžíce oleje, necháme ho rozpálit, přidáme plátek tuňáka a po obou stranách ho osmažíme. Potom ho opatrně |
4 | vyjmeme a necháme vychladnout. Kapary nasekáme s česnekem a zbylou petrželkou. Dáme vše do mísy a promícháme se lžící |
5 | oleje. Tuňáka nakrájíme na tlustší proužky, dáme je do mísy s kapary a obalíme je ve směsi kaparů, petrželky, česneku a oleje. |
6 | Z krajíců odkrojíme kůrky, nakrájíme je na trojúhelníky a opečeme v troubě předehřáté na 180 °C. Na trojúhelníčky chleba navršíme nasekaná rajčata, která jsme předtím promíchali se solí a trochou oleje, nahoru položíme porci obaleného tuňáka a podáváme. |