Recept

Losos a mořské plody na koření a absintu

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 88 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 68 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (95%)
ID receptu: 22901

Ingredience

40 ml Absinth
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
1 ks Celer bulvový
150 g Chléb konzumní
1 ks Cibule
0,5 kávová lžička Fenykl obecný
1 kg Losos obecný
1,5 kg Mušle slávky
120 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
1 ks Pórek
250 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
2 stroužek Česnek
1 špetka Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 871 kcal
Kilojoule 3 645kJ
13% Sacharidy 46 g
51% Tuky 38 g
62% Sodík 1 g
144% Bílkoviny 81 g

Losos a mořské plody na koření a absintu postup přípravy receptu:

1

Rybě odřízneme hlavu, ocas, ploutve a vaříme ji v 1,25 l vody asi patnáct minut. Vývar uschováme. Lososa nakrájíme na velké kusy. Spaříme rajčata, ochladíme je, oloupeme a nakrájíme. Šafrán vymácháme v 30 ml horké vody.

2

Na oleji usmažíme do měkka kolečka cibule, pórku i kousky celeru. Poté přidáme dva prolisované stroužky česneku, svazek bylinek bouquet garni, pomerančovou kůru, fenykl, šafrán (i s vodou, ve které se máčel), sůl, pepř, rybí vývar a vše povaříme čtyřicet minut.

3

Plody moře povaříme cca šest minut, přidáme rybu na sedm minut. Lososa přeneseme na tác ,do vývaru dáme protlak, absint a koření.

4

Pokrm podáváme okamžitě, s chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept