Úhoř na provensálský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Úhoř na provensálský způsob
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 22903 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej olivový |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
600 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
1500 g | Úhoř říční |
300 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 112,5mg |
Draslík | 575,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Rajčata, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Úhoř říční mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Úhoř na provensálský způsob postup přípravy receptu:
1 | Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na špalíčky. Vložíme na minutu do vroucí vody, scedíme a necháme okapat. Kousky ryb osolíme, opepříme a obalíme v mouce. |
2 | Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Pokrájíme je na malé kostičky. Petrželku posekáme a česnek prolisujeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme také na kostičky. |
3 | V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a necháme restovat asi minutu. Přidáme kousky ryb, orestujeme a podlijeme vínem, podusíme 5 minut. Přisypeme rajčata s bramborami, petrželku, osolíme, opepříme, hrnec zakryjeme a dusíme na mírném ohni 30 minut. |
4 | Podáváme jako hlavní chod. |