Recept

Úhoř na provensálský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (16%)
ID receptu: 22903
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Brambory
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
20 g Petržel kudrnka
600 g Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1500 g Úhoř říční
300 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 569 kcal
Kilojoule 2 380kJ
6% Sacharidy 21 g
55% Tuky 42 g
6% Sodík 113 mg
40% Bílkoviny 22 g

Úhoř na provensálský způsob postup přípravy receptu:

1

Ryby očistíme, zbavíme kůže a nakrájíme na špalíčky. Vložíme na minutu do vroucí vody, scedíme a necháme okapat. Kousky ryb osolíme, opepříme a obalíme v mouce.

2

Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme jadérek. Pokrájíme je na malé kostičky. Petrželku posekáme a česnek prolisujeme. Brambory oškrábeme a nakrájíme také na kostičky.

3

V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli a necháme restovat asi minutu. Přidáme kousky ryb, orestujeme a podlijeme vínem, podusíme 5 minut. Přisypeme rajčata s bramborami, petrželku, osolíme, opepříme, hrnec zakryjeme a dusíme na mírném ohni 30 minut.

4

Podáváme jako hlavní chod.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept