Sardelky v zelenině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sardelky v zelenině
Sardelky v zelenině
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Milena Křivanová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 22908 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
100 g | Celer řapíkatý |
1 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
20 g | Citrony |
200 g | Cuketa |
100 g | Fenykl sladký - hlíza |
5 g | Koriandr celý |
100 g | Mrkev kořen |
40 ml | Olej olivový |
5 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata |
400 g | Sardelové řezy |
200 g | Sůl |
50 g | Tymián čerstvý |
100 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 85,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 48,9mg |
Vitamín E | 3,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Citrony, Cuketa, Koriandr celý, Rajčata, Sardelové řezy, Sůl, Tymián čerstvý, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Mrkev kořen, Olej olivový, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Sardelky v zelenině postup přípravy receptu:
1 | Sardele očistíme, vykucháme, vykostíme, odtrhneme jim hlavu, omyjeme je pod tekoucí vodou a osušíme je. Dáme je do mísy, zasypeme |
2 | hrubou solí a na hodinu je dáme do ledničky. Pak je ze soli vyjmeme, omyjeme a osušíme. Položíme je na talíř, zakapeme olejem, přidáme tymián, oloupaný česnek, lehce podrcené kuličky koriandru, špetku soli a necháme 2-3 hodiny marinovat. |
3 | Přes sítko vymačkáme do misky citronovou šťávu. Očistíme celer, fenykl ,oškrábeme a očistíme mrkev, odkrojíme z cuket stopky a oloupeme cibuli. Všechnu zeleninu pokrájíme na tenká kolečka. |
4 | Do pánve dáme fenykl, celer, mrkev a cibuli, přilijeme víno a citronovou šťávu a přivedeme k varu. Přidáme špetku soli a pepře a vše asi 15 minut dusíme, dokud zelenina nezměkne. Pět minut před koncem vaření přidáme kolečka cuket. Jakmile je zelenina uvařená, scedíme ji a urovnáme na mísu. |
5 | Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme je, zbavíme semínek a nakrájíme na kostičky. Před podáváním na rozloženou zeleninu v míse |
6 | úhledně urovnáme svinuté sardelky vyjmuté z marinády a doprostřed naaranžujeme kostičky rajčat. |