Krémový koláč s kokosem

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
641 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
41 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
6 g
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utvoříme žmolenkové těsto z prosáté hladké mouky, špetky soli a sedmdesáti pěti gramů změklého másla. Přidáme vody jen tolik, aby se nám těsto spojilo. Utvoříme z něj kouli a dáme ve fólii na půl hodiny do chladničky.
  • 2
    Předehřejeme troubu na 220 °C.
  • 3
    Na pomoučeném vále z těsta (část dáme stranou na dva proužky, které spleteme a uděláme z nich ozdobný okraj) rozválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě nepřesahovala přes okraj. Pomažeme okraj vodou a přitiskneme k němu upletené proužky. Dno koláče propícháme vidličkou, položíme na něj pergamenový papír, poklademe fazolemi a pečeme v předehřáté troubě asi dvanáct minut. Poté papír a fazole odstraníme a pečeme ještě asi dvanáct minut. Koláč necháme vychladnout.
  • 4
    Asi šedesát gramů kokosové moučky rozprostřeme na plech a v troubě pečeme do růžova za občasného míchání.
  • 5
    V míse rozšleháme žloutky s vejci a šlehačkou. Směs vlijeme do rendlíku, přidáme cukr, vanilkový cukr a maizenu, řádně rozšleháme. Zahříváme na mírném plameni za stálého míchání asi dvě minuty, vmícháme na kousky nakrájených čtyřicet pět gramů másla a neopražený kokos. Hmotu vlijeme na upečené těsto a necháme zchladnout. Poté posypeme upraženým kokosem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.