Jednoduchý recept

Sušená treska s citronem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 22930

Ingredience

30 ml Citronová šťáva
60 ml Olej olivový
50 g Petržel - nať
500 g Treska aljašská

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 243 kcal
Kilojoule 1 017kJ
1% Sacharidy 2 g
21% Tuky 16 g
5% Sodík 93 mg
41% Bílkoviny 23 g

Sušená treska s citronem postup přípravy receptu:

1

Sušenou tresku vykostíme nakrájíme přibližně stejné kousky a osušíme. Petrželku nasekáme. V hlubokém talíři smíchám 4 lžíce oleje s trochou citronové šťávy. Ve směsi necháme asi 1 hodinu marinovat porce sušené tresky a občas je otočíme. Potom je vyjmeme.

2

Rozehrejeme pánev kousky tresky v ní necháme asi 30 minut dusit. Občas je obracíme a zaléváme marinádou. Potom je vyjmeme, necháme okapat a vychladnout. Po vychladnutí je pokrájíme na proužky.

3

Do mísy nalijeme šťávu z 1 citronu a zbytek oleje, přidáme nasekanou petržel a vidličkou vyšleháme hladkou zálivku. Pokrájenou tresku rozložíme na servírovací mísu, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept