Recept

Sušenkový koláč s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 120 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 22931

Ingredience

10 g Ananas kandovaný
110 g Cukr moučkový
10 g Hrozinky
70 g Máslo čerstvé
10 g Papaya kandovaná
10 g Pomerančová kůra
1 polévková lžíce Rum
170 g Sušenky BeBe světlé jemné
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný bílek slepičí
3 ks Vaječný žloutek slepičí
10 g Zázvor kandovaný
80 g Čokoláda mléčná
4 kávová lžička Želatina

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 194kJ
18% Sacharidy 64 g
34% Tuky 25 g
10% Sodík 198 mg
18% Bílkoviny 10 g

Sušenkový koláč s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Be-be sušenky rozválíme válečkem, vsypeme do mísy se sto gramy cukru, zalijeme rozpuštěným máslem a řádně promícháme. Směs natlačíme do koláčové formy a necháme v chladničce ztuhnout.

2

Ve větší míse smícháme pokrájené kandované ovoce, hrozinky a rum, necháme uležet.

3

V misce rozpustíme ve sto dvaceti pěti ml mléka želatinu, až nabobtná. V rendlíku promícháme padesát gramů cukru, zbylé mléko se solí, vmícháme želatinovou směs, dáme rendlík do vodní lázně, za stálého míchání zahříváme, ale nevaříme, až se želatina zcela rozpustí. V jiném rendlíku vyšleháme žloutky a zahříváme, ale nesmíme vařit, až krém zhoustne, poté nalijeme na kandovanou směs. Krém vychladíme ve vodní lázni za občasného míchání.

4

V míse umixujeme do pěny bílky se špetkou soli, vmícháme zbylý cukr a po částech zamícháme do vychladlého želatinového krému.

5

Poté vlijeme do koláče ze sušenek a necháme v lednici vychladit. Před podáváním zdobíme čokoládovými hoblinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept