Koláč s krémovým sýrem a s kiwi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 143 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč s krémovým sýrem a s kiwi
Celkový čas: | 143 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 65 minut |
Doba vaření: | 78 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 22936 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová kůra |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
140 g | Cukr moučkový |
5 ks | Kiwi |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
75 g | Mandle |
6 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
155 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Rum |
320 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
900 g | Sýr krémový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 284,2mg |
Draslík | 341,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,8mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Mandle, Med včelí, Rum, Sůl, Sýr krémový, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kiwi, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Koláč s krémovým sýrem a s kiwi postup přípravy receptu:
1 | Prosátou mouku (dáme stranou jednu polévkovou lžíci) s práškem do pečiva, jednu polévkovou lžíci cukru a šest polévkových lžic změklého másla smícháme v míse. Přidáme žloutek a šlehačku. Těsto mícháme, jen aby se spojilo. Zabalené do fólie vložíme na půl hodiny do chladničky. Na pomoučeném válu vyválíme kruhovou placku, aby v koláčové formě dosahovala ke kraji. Dno propícháme vidličkou, vyložíme pergamenovým papírem, posypeme fazolemi a v troubě předehřáté na 220 °C pečeme asi deset minut. Poté odstraníme papír a fazole a pečeme dalších osm minut, až koláč zezlátne. |
2 | Troubu necháme puštěnou na teplotě 180 °C. |
3 | S jednou lžící cukru umeleme oloupané mandle. Krémový sýr rozšleháme se šlehačkou, žloutky, vejcem, zbylým cukrem, lžící mouky, špetkou soli, rumem, ustrouhanou citronovou kůrou a jednou lžící šťávy a s umletými mandlemi. |
4 | Krémovou směs vlijeme do zchladlého koláče a pečeme v troubě zhruba hodinu. Poté necháme koláč vychladnout, přesuneme na talíř a dáme asi na tři hodiny do chladničky. |
5 | Mezitím smícháme med s dvěma lžícemi citronové šťávy a dáme stranou na pomazání koláče. |
6 | Oloupeme kiwi, rozpůlíme a pokrájíme na plátky. Ozdobně je složíme na vychlazený koláč a pomažeme medem. |