Jednoduchý recept

Závin s jablky

  • Česko
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Závin s jablky 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 22937
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
2 polévková lžíce Citronová šťáva
100 g Cukr krupice
3 polévková lžíce Cukr moučkový
85 g Hrozinky
8 ks Jablka
500 g Listové těsto
170 g Máslo čerstvé
55 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Skořice mletá
30 g Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 909 kcal
Kilojoule 3 802kJ
29% Sacharidy 105 g
72% Tuky 54 g
2% Sodík 39 mg
14% Bílkoviny 8 g
Závin s jablky
  • Závin s jablky
  • 1
  • Závin s jablky
  • 2
  • Závin s jablky
  • 3
  • Vložit obrázek

Závin s jablky postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečícím papírem.

2

Hrozinky namočíme do rumu.

3

Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na tenké plátky. V míse plátky smícháme se skořicí, cukrem, strouhanou citronovou kůrou a šťávou. Poté vmícháme hrozinky a posekané ořechy.

4

Troubu si předehřejeme na 190°C.

5

Na mírně pomoučeném vále rozválíme těsto do tvaru obdélníku. Potřeme je rozpuštěným máslem a posypeme strouhankou, lžící poklademe těsto jablkovou směsí a srolujeme. Závin položíme na plech švem dolů, aby se nám při pečení nerozevřel.

6

V předehřáté troubě pečeme asi čtyřicet pět minut. Hotový závin posypeme moučkovým cukrem. Můžeme závin podávat teplý i studený.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Závin s jablky
Dávám palec nahoru, použila jsem jen o dost méně másla, cukru jsem dala dle potřeby a na posypání povrchu jsem moučkový cukr smíchala s vanilkovým cukrem.smile
 
Aleisa
Závin s jablky
Z 500 g těsta jsem měla dva záviny na délku plechu.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept