Marinovaná sušená treska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaná sušená treska
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 22943 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
60 g | Celer řapíkatý |
50 ml | Citronová šťáva |
60 ml | Olej olivový |
50 g | Olivy nakládané |
1 ks | Paprika červená |
5 g | Pepř černý mletý |
50 g | Petržel - nať |
250 g | Rajčata |
1 ks | Šalotka |
400 g | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 37,0mg |
Draslík | 907,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 66,0mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Citronová šťáva, Olivy nakládané, Paprika červená, Rajčata, Šalotka, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Marinovaná sušená treska postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme ve vařící vodě, oloupeme, zbavíme semínek a necháme v cedníku okapat. Vypeckujeme olivy, pokrájíme je a dáme stranou. Petrželku, nasekáme. Celer a papriky pokrájíme na proužky. Oloupeme šalotku a pokrájíme na kolečka. |
2 | Omyjeme plátky tresky, scedíme je, osušíme a napříč pokrájíme, abychom získali široké pruhy. Do hlubokého talíře nalijeme lžíci |
3 | citronové šťávy, dáme do ní pokrájenou tresku a zalijeme zbytkem citronové šťávy. Na chladném místě ji necháme asi 30 minut marinovat. |
4 | Rybí maso scedíme, urovnáme na servírovací mísu, zalijeme olejem a necháme dalších 10 minut odpočívat. Pak ho zasypeme stejnoměrnou vrstvou na kostičky pokrájených rajčat, proužky celeru, pokrájenými olivami, proužky papriky a kolečky šalotky. Všechno osolíme, opepříme. Posypeme nasekanou petrželkou a mísu uložíme do ledničky až do chvíle, kdy se bude podávat. |